Benvinguts Instructor Ninjutsu Classes Seminaris Contacta
 Inici << Testimoniatges
   

El cos de l’individu canvia constantment per naturalesa. Un cop vaig descobrir aquestes arts marcials vaig veure clar que el cos canvia, sí, però que amb la pràctica de l’art el cos canvia millor. Beneficiós per la salut si es realitza adequadament, et fa adquirir consciència corporal, t’ensenya com asseure’t i com aixecar-te, com relaxar i tensar els músculs més profunds, com caminar… Gestos que poden semblar irrellevants es converteixen en alguna cosa més que simples hàbits quotidians. És estar dins d’una evolució constant per educar i condicionar, sobretot el propi cos, però també la part psíquica, aprenent i madurant. Al cap i a la fi, la qüestió és la subtilesa i l’efectivitat, en tots els aspectes. (Júlia F., Estudiant de Medicina).

Si hay algo que muchos años de entrenamiento de diferentes artes marciales me han brindado es la capacidad de poder apreciar a un buen artista marcial. Fue hace 12 años que entrené por primera vez con Renán en un seminario organizado por la escuela de Taekwondo Cho San y desde entonces continúo practicando a diario.

Con frecuencia me preguntan amigos y familiares qué arte marcial les recomiendo practicar y mi respuesta siempre es la misma: el arte marcial no es importante, son las personas las que marcan la diferencia, no los estilos, las escuelas o las armas... y Renán Perpiñá sitúa el listón en lo más alto: el amor y respeto que muestra por las artes marciales, así como su incansable empeño por mejorar continuamente, son para mi una referencia y fuente de inspiración.

(Alex Rios. Co-fundador Mobivery.com)

De petita m'agradaven molt les pel·lícules d'arts marcials, sobretot les que hi sortien ninjes. Però sempre havia pensat que aquest art marcial ja no es practicava en l'actualitat. Per mi va ser un gran descobriment que just a la meva ciutat tingués l'oportunitat d'aprendre ninjutsu i, tot i que l'art en si és diferent de com ho enfoquen al cine, ho he trobat encara més interessant i fascinant. La veritat és que t'ajuda molt a tenir confiança en tu mateix, en molts aspectes de la vida. No es tracta de sortir al carrer per veure qui és el més dur, es tracta de conèixer-se a un mateix i sobrepassar les pròpies limitacions. Trobo que és una experiència que, si estàs decidit a tenir, t'omplirà molt. Perquè veure que amb el temps estàs aconseguint alguna cosa, per mínima que sigui, després de tant d'esforç resulta molt gratificant.(Joana R., estudiant de batxillerat i dependenta de botiga d'animals.)

Al llarg de la meva vida he practicat diferents tipus “d’arts marcials” com per exemple Taekwondo, Hapkido i Capoeira. En totes elles sempre he trobat punts febles en moltes de les seves tècniques, possiblement deguts a que la majoria del que avui dia es coneixen com a arts marcial estan subjectes a unes normes i respecten un comportament esportiu. En canvi, amb el Ninjutsu aquestes febleses tècniques s’han esvaït degut a que és un art marcial dissenyat per a la guerra i no es regeix per normes esportives.
Considero que la pràctica del Ninjutsu no només té finalitats de combat, si no que també aporta als seus practicants molts hàbits saludables i una condició física excel·lent, sempre que es practiqui correctament. Recomano la pràctica del Ninjutsu a tothom que tingui interès per les arts marcials, però cal dir que és una disciplina que requereix molta paciència, constància i pràctica, entre d’altres coses. (Jonatan, biòleg)

Es para mí una suerte, poder asistir a mi Dojo, la misma suerte que tengo de poder cursar unos estudios y formarme, así pues, para mí las artes marciales son una asignatura más, una disciplina más, que he de aprobar y en la cual, he de invertir tiempo y dedicación en la medida medida necesaria al igual que con otras materias.
Asistir a clase, aparte de ser un privilegio significa tener deberes, obligaciones que he de cumplir, para poder “aprobar”.
Como cualquier otro muchacho, yo también quise, en una medida considerable, ser mejor que los demás muchachos, este sentimiento es el que me llevo a mi escuela, un sentimiento egoísta, pero humano.
Venir, descubrir este lugar, me ha llevado a conocer, a mis compañeros, a mi maestro, con ellos ando una parte del camino interminable de las artes marciales, personas que me alegro haber conocido.
Cada cual ha de realizar su camino, yo ando el mío, llegar no es la cuestión, la cuestión es el caminar. (Kevin T., estudiante de bachillerato científico-tecnológico. )

Ninjutsu, art marcial tradicional...practicada per guerrers...¿Samurais? ¿Ninjas? provenien del japó envoltats d'un gran misticisme....No es prou reclam per entrar un dia a treure el cap?No nomes he aprés nocions de tot aquest misticisme, no només em vaig iniciar en un art guerrera plena de tècniques de combat, que alhora t'ensenyen a cuidar el teu cos tan física com psíquicament. També vaig poder extrapolar moltes qualitats, necessàries i que es desenvolupem dins del Dojo, a la vida quotidiana tals com la paciència i la constància, a ser perseverant i determinant. Tot plegat em fa créixer dia a dia, no nomes com a practicant sinó com a persona. Ara mateix visc lluny del Dojo, i això em va donar una amplitud de mira, que recomanaria a tothom que algun dia dubti o cregui estancar-se...Surt, Observa, Mira...Busca i Compara...Ara entreno fora, i pel meu compte, sempre que puc, pujo a Girona, continuu el meu entrenament, i em sento com si tingues allà una segona casa, que no vol dir un segon Dojo. Per tot tot lo après, i per tot el que he d'aprendre, don les gracies a tots dels que he tingut el plaer d'aprendre dins del Dojo, en especial al Meu Mestre. (Dani G., Arquitecte tècnic)

Siempre me han gustado las artes marciales en general y las llevo practicando desde pequeño pero al cabo de unos cuantos años acabas por ser ligeramente escéptico con según que cosas.
Hace ya alrededor de 8 años que unos compañeros de gimnasio me hablaron maravillas de un maestro que habían conocido y que iba a dar unas clases de battojutsu (ni tan siquiera sabía que tuviera nada que ver con el ninjutsu) y me animaron a probarlo. Gracias a esta casualidad tuve la suerte de conocer el ninjutsu de la mano de Renan Perpinya. Nada de magia, misticismos ni energías. La biomecánica, el esfuerzo y la disciplina obran el milagro. Eso fue lo que me convenció y a día de hoy solo lamento no haberlo conocido antes (Delfín P. Ingeniero Industrial)

Al principi volia fer Kung Fu. Vaig començar a buscar, per internet, gimnasos per practicar-lo i vaig trobar aquest gimnàs. Vaig anar per preguntar i hi vaig trobar en Peter. Ell em va dir que no en feien però em va informar sobre el ninjutsu i em va convèncer. Ara el practico i m'agrada molt, tot i que és una mica difícil. (Aina P., estudiant)
 


© Bujinkan Girona Dojo