Benvinguts Instructor Ninjutsu Classes Seminaris Contacta
 Història
QUÈ ÉS EL NINJUTSU?

El Ninjutsu o Ninpô és un kakutô jutsu, és a dir, una ciencia real de supervivència, espionatge i combat utilitzada per prediure i evitar el perill, assolint  així les fites proposades.

El que coneixem avui dia com a Ninjutsu era, en els seus inicis al Japó, una disciplina integrada en el Kobujutsu (tècniques própies de l’aristocrácia militar ). És impossible determinar amb exactitut el lloc i origen del Ninjutsu. L’obra xinesa de Sun Tzu, Tractat d’estratègia militar, introduida al Japó al s.VI, conté un capítol amb les recomanacions en l’utilització dels espies. Tot i així, diverses fonts històriques indiquen que el procés que va permetre el seu desenvolupament  va ser lent, fruit de l’esforç de nombroses generacions.
En el segle VII, Japó rebé una afluencia d’immigrants provinents sobretot de Xina i Corea. Entre aquests hi havien oficials militars, monjos i savis taoístes, etc, que marxaren del seu país per diverses raons.
Entre els segles VIII i XI un gran nombre d’aquests immigrants, juntament amb guerrers japonesos - supervivents del bàndol perdedor de diferents guerres, desertors i combatents d’èlit que es volien retirar -  formaren grups autònoms, retirats a les muntanyes per viure així allunyats dels principals nuclis urbans.
Per la seva localització remota, les provincies d’Iga i Koga foren el lloc ideal per aquests grups. En aquest aillament geogràfic aquests expatriats influenciats per la interacción de coneixements (religiosos, tècnics, culturals…) van poder desenvolupar lliurement les tècniques de combat que donarien origen al ninjutsu i a moltes altres escoles clàssiques de combat. Podem afirmar, finalment, que el ninjutsu es va emprar amb assiduitat  del segle X al XVII.


   


© Bujinkan Girona Dojo